Yvonne Dellmark, vice ordförande vid Stockholms läkarförening hoppas på en ny diskussion kring NKS.

Läkarföreningen: Hoppas det här blir en nytändning

Uppdaterad
Publicerad

Alliansen i landstinget meddelade under kvällen att hela Karolinskas styrelse kommer att bytas ut. Stockholms läkarförening är positiv till beslutet.
– Jag hoppas att problemen på Nya Karolinska kommer belysas mer genom en ny styrelse och att det här blir en nytändning för sjukhuset, säger Yvonne Dellmark, vice ordförande vid Stockholms läkarförening.

Läkarföreningen betonar att det finns mycket vid Nya Karolinska som inte fungerat som det var tänkt.

– Från läkarföreningen har vi framfört väldigt mycket kritik kring hela omvandlingen av sjukvården i Stockholm och inte minst kring NKS och den nya organisationen på Karolinska universitetssjukhuset. Om det här innebär en nytändning och en ny diskussion på ett konstruktivt sätt kring det som inte fungerat är det oerhört positivt. Det behövs en bättre lösning för sjukhusets patienter och personal, säger Yvonne Dellmark, vice ordförande vid Stockholms läkarförening.

Hon tror att beslutet är en naturlig följd efter återkommande problematik som uppdagats kring NKS.

– Jag tror att det handlar om en förtroendefråga. Hittills har ju styrelsen haft politikernas förtroende men om det inte finns så är det ett naturligt steg att man ställer sina platser till förfogande, säger Yvonne Dellmark, vice ordförande vid Stockholms läkarförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Nya Karolinska

Mer i ämnet