Landstinget bemöter kritik mot BB Sophia

Publicerad

Flera experter varnar för att patientsäkerheten på BB Sophia, men landstinget menar att förlossningsvården är god och säker.

Den nya privata förlossninkgskliniken BB Sopiha i Stockholm har hamnat i blåsväder. Enligt Svenska Dagbladet så avråder flera experter blivande mammor från att föda där, eftersom patientsäkerheten anses vara hotad.

Man menar att BB Sofia kan få problem att klara intensivvården och de akuta transporterna till andra sjukhus. Men kritiken avfärdas av Stockholms läns landsting och av VD:n för kliniken som menar att sjukhuset har kompetens nog att ta hand om akuta sjukfall.

– Det råder delade meningar inom professionen vad gäller intensivvård och anestesidelen. Vi har gjort en allsidig bedömning, vi har anlitat flera olika experter. Vi har tittat på lokaler och hur ambulansdelen skulle fungera, med mera. Den sammanfattande bedömningen är att vi ser att de har förutsättningar att bedriva en god och säker förlossningsvård, säger Leif Karnström, avdelningschef på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen på Stockholms läns landsting.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer