Foto: TT

Långa köer på E4:an efter skyfallet

Uppdaterad
Publicerad

Väderkaoset orsakade långa köer på E4:an. En översvämning gjorde att endast ett körfält var körbart. Trafiken gick mycket långsamt och störst vattenmängder var det vid Haga Norra.

Vid Haga Norra gjorde en översvämning att endast ett körfält gick att trafikera. Detta gjorde att det var långa köer längs E4:an under söndagseftermiddagen.

Även Södra länken hade problem med framkomligheten. Flera infarter var avstängda vilket ställde till det för trafikanter. Skyfallen gjorde att avrinningssystemen inte klarade av vattenmängderna.

Översvämningarna 2014

– Det är just nu riktigt långa köer framförallt på E4:an vid Haga Norra. Just nu är många på väg hem från semestern. Det gör att fler kör bil just idag, sa Jesper Karlsson, trafikledare på Trafikverket Stockholm till ABC på söndagen.

Under måndagen uppger Trafikverket att inga större störningar är rapporterade i trafiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningarna 2014

Mer i ämnet