Den 27-årige taxichauffören döms till fängelse för att ha våldtagit kvinnor i taxibilen. Foto: SVT/Arkivbild

Taxichaufför våldtog flera kvinnor i tjänstebilen – utvisas

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal kvinnor har blivit inlåsta och utsatta för sexbrott i taxibilen förra hösten och i våras och under fredagen kom domen i Solna tingsrätt. Den 27-årige mannen döms till fyra år och nio månaders fängelse och kommer att utvisas.

Den 27-åriga mannen döms för två våldtäkter, tre våldtäktsförsök, två sexuella övergrepp och flera olaga frihetsberövanden. Han frias från två våldtäksförsök som han stod åtalad för. 

Flera av övergeppen har varit våldsamma. I domen står bland annat att gärningsmannen ska ha försökt strypa ett av offren med en scarf. Kvinnan fick utstå smärta, andnöd, rivmärken, bula, sårskador och blåmärken.

Sexualbrotten har begåtts under 2021 och 2022 och har skett i hela länet. Mannen, som inte kört för något av de stora taxibolagen med telefonväxel, utvisas efter avtjänat straff och får inte återkomma till Sverige de närmaste tio åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.