Lärare anklagas för trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

En grupp lärare på Storvretskolan i Tumba trakasserar både elever och andra lärare. Det menar flera elever och deras föräldrar. Nu har niondeklassarna i skolan gått ihop och samlats i ett upprop på nätet.

På Facebooksidan ”Stoppa lärartrakasserierna på Storvretskolan” kan man läsa om en utfryst lärare som smugglas in i skolan av städpersonal för slippa möta sina mobbande kollegor.

Vidare står det att några av lärarna har sagt grova saker med sexuella anspelningar. Lärarna ska även ha sagt till eleverna att de inte är ”som alla andra”.

Det handlar om tre lärare på skolan som, enligt eleverna, inte tillåter dem att ha egna åsikter och som sänker betyg på de elever de inte gillar.

-Det är hemskt. Ingen ska behöva vara rädd för sina lärare, säger eleven Saga Lagnecranz.

-Jag är besviken på både lärare och skolledning, säger Sagas mamma Isabel Lagnecranz.

Personal som tidigare jobbat på skolan säger till ABC att de inte är förvånade. De menar att Storvretskolan är en skola i djup kris och att de också upplevt kränkande kommentarer från kollegor.

Den springande punkten är att lärarna inte verkar kunna hålla sams.

Skolledningen säger sig inte har känt till omfattningen av kritiken men har, tillsammans med kommunen, inlett en utredning och börjat titta på dom uppgifter som kommit fram.

-Det är allvarligt att det här har blivit en stor sak. Vi ska ta reda på hur allvarliga de här kränkningarna är, säger skolans rektor Johnny Wahlund.

Elisabet Åberg

elisabet.aberg@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.