Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör läraren på Hagsätraskolan om vad de gjort för att fler ska klara skolan. Foto: Moa Ferm/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Läraren: ”Det är status att ha betyg”

Publicerad

Fokus på språkförståelse, fler anställda kuratorer och anpassad undervisning när eleven ser ut att inte klara målen. Det är några av de åtgärder som varit avgörande för Hagsätraskolan, där elevernas resultat förbättrats avsevärt. Även statliga bidrag har underlättat.

För tre år sedan var över hälften av niondeklassarna på Hagsätraskolan obehöriga till gymnasiet. I våras var tre av fyra elever behöriga till gymnasiestudier.

Anna Mossegård är lärare på Hagsätraskolan, en skola som med sina 800 elever är en av ytterstadens största grundskolor. Under sina 20 år på skolan har hon sett hur den förändrats och hon beskriver hur studiemotivationen ökat de senaste åren.

– Vi har fler kuratorer, skolpsykologer och personal som jobbat specifikt mot niorna sedan två år tillbaka och det har hjälpt oss, säger Anna Mossegård.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör niorna Melissa Asmani, Julia Satarzada och Jabril Abdi om varför de satsar på skolan. Foto: Moa Ferm/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer