Lärarinna dömd för att ha sexofredat ung elev

Uppdaterad
Publicerad

En kvinnlig lärare på en skola norr om Stockholm har dömts för sexuellt ofredande mot en pojke i mellanstadiet.

I dag kom domen mot den kvinnliga läraren som sexofredat en av sina elever. Kollegor har vittnat om att läraren var för nära sina elever och kramade dem i korridorerna.

Föräldrar larmade

Vad gäller pojken ska läraren ha berättat för kollegorna att hon var med honom så mycket för att han var mobbad och utsatt. Vid något tillfälle har den dömda läraren även sagt att pojken var förälskad i henne.

Personal på skolan har återberättat att de sett läraren pussa pojken på kinden. De berättade då för skolledningen att läraren hade en annorlunda relation till pojken än en vanlig relation mellan lärare och elev.

Men det var först när pojkens föräldrar upptäckte meddelanden från läraren i pojkens mobil som brottet uppdagades.

Stort bevisunderlag

Som bevis fanns ett stort antal sms och andra meddelanden som kvinnan skickat via sociala medier. Hon ska även gjort ett stort antal sökningar på nätet som ”Fängelse för hångla med minderårig” och ”Kär i en elev – vad ska jag göra?”. Ett stort antal bilder av böner som postats av kvinnan på Svenska kyrkans webbsida använde åklagaren som bevisunderlag.

En av bönerna som åklagaren tog upp var följande:

”Gode Gud, låt dem BARA känna till smsen. Snälla! Det kan rädda min familj, mina barn, från den hemska smärta jag utsatt dem för. Snälla snälla snälla gode Gud!”

Kvinnan döms för sexuellt ofredande till skyddstillsyn med samhällstjänst samt 35 000 kronor i skadestånd till eleven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.