Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades om en explosion i ett trapphus i södra Stockholm i december. Foto: Pontus Altin/Pressfotograf

Explosion vid bostadshus i södra Stockholm – bombgrupp inkallad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades om en explosion i ett trapphus i södra Stockholm på tisdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet om explosionen kom vid 22.30-tiden på tisdagskvällen efter att en kraftig smäll hörts i Enskededalen i södra Stockholm.

Bilder från platsen visar hur en entrédörr skadats av en explosion och uppgifter till SVT gör gällande att skadorna uppkommit efter att en handgranat detonerat i ett trapphus.

På adressen bor en man som enligt uppgift till SVT kopplas till gängkriminalitet. Han ska ha rört sig i samma kretsar som den man som mördades i Rinkeby på juldagen.

Nationella bombskyddet

Nationella bombskyddet kallades till platsen och polisens tekniker genomförde en teknisk undersökning.

Ingen skadades i samband med explosionen och boende behövde inte evakueras. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse men har ännu ingen gripen.

Vapen avlossat mot annan fastighet

På onsdagsmorgonen upptäcktes skottskador på en fastighet, även den belägen i södra Stockholm. Polisen tillkallades under morgonen och har inlett en förundersökning gällande mordförsök.

Under morgonen har polisen funnit tomhylsor i närområdet och vittnesuppgifter tyder på att skott ska ha avlossats vid 02-tiden natten mot onsdag. Det finns ingen uppgift om att någon person kommit till skada.

Det finns inga uppgifter om ett eventuellt samband mellan händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.