Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person hittades skottskadad i Rinkeby på juldagen. Foto: SVT/Kovan Alshawish

27-årig gängkriminell ihjälskjuten i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades svårt skottskadad utomhus i Rinkeby i nordvästra Stockholm på söndagen. Han fördes till sjukhus där han senare avled, enligt polisen. Den skjutne mannen var en känd person i den kriminella miljön.

Polisen fick in flera samtal om ljud som beskrevs som skottlossning i Rinkeby under söndagsmorgonen.

– På plats anträffade polisen en skadad person utomhus och påbörjade livräddande åtgärder, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2022

Den ihjälskjutne personen är en 27-årig man. Han fördes till sjukhus och avled av sina skador under söndagskvällen. En förundersökning om mord har inletts.

Välkänd kriminell

Enligt källor till SVT var offret välkänd person i den kriminella miljön i Järvaområdet. Han hade kopplingar till det kriminella nätverket Dödspatrullen, som är delaktig i en pågående konflikt där flera personer dödats senaste åren.

Skjutningen inträffade på en parkering intill ett bostadshus i området. Flera personer ska ha setts springa ifrån platsen, enligt vittnesuppgifter till SVT.

Tidigare tågstopp

Brottsplatsen spärrades av och tunnelbanestationen Rinkeby fick stängas av under polisinsatsen.

– Vi kollar vid tunnelbanan för att se om personen åkt med tåget, säger Towe Hägg.

Strax efter niotiden kunde tunnelbanetågen återigen stanna vid Rinkeby station. Polisen kommer att se om det finns kameramaterial för att få klarhet kring händelsen.

Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2022

Mer i ämnet