Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen arbetar på platsen där explosionen inträffade. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Explosion vid villa i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat vid en villa i Upplands-Bro norr om Stockholm och polisen arbetar på platsen. En man med koppling till adressen är misstänkt för medhjälp till mordet i Skogås i januari.

– Det verkar inte som att det varit några personer i huset, så det finns ingen uppgift om några skadade, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Larmet kom in vid 7-tiden under torsdagsmorgonen om en explosion vid en villa i Upplands-Bro norr om Stockholm. Polisen arbetar med ett stort antal resurser på platsen. Även räddningstjänst och ambulans är på plats.

– Vi har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger Daniel Wikdahl.

– Det jag vet är att jag satt i fåtöljen när det small. En riktig jävla smäll, uppger en person som bor i närheten till SVT.

På adressen där sprängningen skett är anhöriga skrivna till den man i 25-årsåldern som förekommer i utredningen kring Skogåsmordet, då en 15-årig pojke sköts ihjäl.

Mannen i 25-årsåldern eftersöks av polisen som misstänker att han befinner sig utomlands.

Enligt polisen har ingen person frihetsberövats i ärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu om sprängningarna: ”Många av bostäderna är tomma”. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.