• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Polisen spärrade sent på torsdagskvällen av området i Barkab. Foto: Janne Åkesson / Swepix

En man skjuten till döds i Barkarby

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades svårt skadad på en innergård i Barkarby i Stockholm efter att polisen fått larm om skottlossning vid 22-tiden på torsdagen. Polisen är förtegen kring omständigheterna, men gick strax före 23.30 ut med uppgiften att mannen avlidit till följd av skadorna.

Klockan 22.16 på torsdagskvällen kom larmet till polisen. Flera personer hade hört ljud misstänkt skottlossning och snabbt körande bilar i Barkarby, i Järfälla kommun norr om Stockholm.

En dryg timme senare kunde polisen konstatera att en man som hittats på platsen, och som förts till sjukhus strax efter skottlossningen, avlidit till följd av sina skador. Polisen uppger nu att man inlett en förundersökning om mord.

Bil beslagtagen – hylsor hittade

Mannen hittades skadad på en innergård, nära Ica Maxi i Barkarby, sent på torsdagskvällen. Bilder från platsen visar hur polisen spärrat av ett område, där man nu inlett en teknisk undersökning.

I ett tidigt skede var beskedet från polisen att man på platsen vidtagit så kallade ”livräddande åtgärder”. Mannens liv gick inte att rädda.

En halvtimme efter att polisen fått in larmet rapporterade man att det gjorts fynd på platsen i form av hylsor. Dessutom har polisen beslagtagit en bil som man misstänker eventuellt kan ha koppling till skottlossningen.

– Vi vet inte om det finns någon direkt koppling, men den (bilen) finns i ett område som är intressant, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Letar efter vittnen i området

Ingen person har gripits i nuläget, men polisen letar just nu efter vittnen i området.

– Vi är på plats för att samla in information för att se vad folk sett eller hört, Towe Hägg till SVT Nyheter.

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet har mannen skjutits i huvudet, något som ännu inte kommenterats av polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.