Stora avspärrningar i Husby efter skottlossningen på måndagen. Foto: Iman Tahbaz/SVT

Man skjuten till döds i Husby – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts ihjäl i Husby i nordvästra Stockholm under måndagseftermiddagen. På måndagskvällen greps en person misstänkt för inblandning och under morgonen på tisdagen greps ytterligare en person.

Vid 15.30-tiden den 31 maj fick polisen in larm om skottlossning i centrala Husby. En man i 25-30-årsåldern hade skjutits. Han fördes till sjukhus men avled senare. Den avlidna mannen har haft en framträdande roll i ett lokalt kriminellt nätverk i Husby.

Skjutningen inträffade i närheten av tunnelbanestationen i Husby och tunnelbanetrafiken stoppades en stund men går nu som vanligt igen.

Husbymordet – maj 2021

– Vi hör många personer just nu, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Under måndagskvällen greps en person i nordvästra Stockholm misstänkt för mord och på tisdagsförmiddagen greps ytterligare en person. Polisen uppger att de tror att målsägaren var bekant för gärningsmannen.

– Det kan röra sig om någon typ av konflikt, säger Helena Boström Thomas.

De gripna är anhållna misstänkta för mord, det bekräftar Karin Rosander presstalesperson vid åklagarmyndigheten under tisdagskvällen.

En förundersökning om misstänkt mord samt grovt vapenbrott har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Husbymordet – maj 2021

Mer i ämnet