Polisen tar hand om ett vapen. Foto: Brottsplats Sthlm

Skottlossning i Järfälla – person hittad skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-25-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skottskadad i Viksjö i Järfälla kommun. Det är oklart hur allvarligt skadad mannen är. En misstänkt gärningsperson ska ha setts springa från platsen.

SOS fick under morgonen in larm om att en person hittats med skottskador vid en busshållplats i Viksjö i Järfälla.

– Mannen var vid medvetande när han fördes till sjukhus. En patrull åkte med till sjukhuset för att höra den skadade när det är möjligt, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Eva Nilsson berättar att polisen har flera patruller på plats.

– Vi har bland annat hundpatruller där och helikopter är på väg om den inte redan är framme. Nu letar vi efter gärningsmannen och försöker fånga upp vittnen som kan ha sett något, säger Eva Nilsson.

En förundersökning är inledd om försök till mord. Enligt initiala uppgifter lämnade förövaren platsen springande, men någon gärningsperson har inte gripits. På fredagen vårdades offret fortfarande för sina skottskador.

Tidigare i maj hittades en kropp i en brinnande bil i Viksjö och en man anhölls misstänkt för mord. Denna händelse skedde ungefär en kilometer från tisdagens skottlossning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.