Ett stort område i Tensta spärrades av strax efter skottlossningen på lördagskvällen Foto: Björn Lockström

Man skjuten till döds i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på en man i 25-årsåldern som sköts till döds i Tensta på lördagskvällen. Polisen vill dock inte lämna några detaljer kring de anhållna.

Larmet kom via SOS Alarm strax efter klockan 20 på lördagskvällen då flera personer hört smällar i området. Den skadade mannen fördes till sjukhus, och två timmar efter att larmet inkom konstaterade polisen att hans liv inte gått att rädda.

– Han är avliden. Det är en man i 25-årsåldern och anhöriga är underrättade, bekräftade Towe Hägg vid Stockholmspolisen för SVT Nyheter strax efter klockan 22.00.

Få detaljer kring de anhållna

Händelsen utreds som mord, men polisen var under flera timmar mycket förtegna kring om man misstänkte någon eller några personer för brott.

SOS Alarm tog emot flera samtal om skottliknande ljud på lördagskvällen. På plats hittade polisen en skottskadad man i Lättingebacken. Foto: Pontus Altin

Natten mot söndag kom dock besked från polisen att man anhållit tre män i den pågående utredningen. Detaljer kring de anhållna vill dock inte polisen lämna i nuläget, låter man hälsa på sin hemsida.

”Detta då det kan försena och försvåra den fortsatta utredningen”, skriver polisen.

Personbil beslagtagen

Platsen kring Lättingebacken där personen hittades skjuten spärrades av för teknisk undersökning. Polisen har även beslagtagit en personbil som fanns i närheten.

Vid klockan 00.20 meddelade polisen på sin hemsida att teknikerna lämnat platsen, och att avspärrningen skulle hävas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.