Se röken sprida sig i Kista galleria under onsdagen. Foto: privat

Skottlossning i Kista galleria – ”Folk började springa”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen fick polisen larm om en misstänkt skottlossning i Kista galleria. Enligt ett vittne till SVT ska en anställd i guldbutiken ha misshandlats av två pistolbeväpnade gärningsmän.

Polisen bekräftar för SVT om att de larmats till gallerian efter en skottlossning och att en förundersökning om grovt rån har inletts.

–  Vi har fått uppgifter om skottlossning i gallerian och vi har skickat en hel del patruller dit, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Ett vittne som vill vara anonymt berättar för SVT om två pistolbeväpnade män som kom in i gallerian och som gick in i en guldbutik och tryckte ner butiksägaren. Efter att den anställda ska ha kommit åt larmknappen ska gärningsmännen ha misshandlat honom och han ska ha förts med ambulans till sjukhus.

Strax innan tretiden bekräftade polisen att ett skott har avlossats mot en guldbutik.

Restaurangägaren: ”Folk började springa”

Tony Yüksel driver en restaurang inne i gallerian och jobbade när händelsen inträffade.

– Jag stod i restaurangen och hörde att det small till. Det blev väldigt orolig stämning och folk började springa, säger han till SVT.

Enligt Tony ska det handla om en rökbomb och inte en skottlossning som låg bakom den kraftiga smällen.

– Det var i den stora gången mellan butikerna, säger han.

Ingen gripen

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen letade under eftermiddagen efter misstänkta gärningsmän med hjälp av helikopter och hundpatruller. Vid 19.30-tiden har ingen gärningsman gripits.

– Men det finns en del intressanta uppslag som utredarna går vidare med, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral.

En förundersökning om försök till grovt rån har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.