Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olyckan blockerar vägen till Arlanda från Stockholm. Hör SVT: s reporter på plats i klippet. Foto: SVT, Fredrik Sandberg/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Lastbilssläp välte över vägen – trafikkaos på E4 mellan Stockholm och Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil med släp välte under tisdagsmorgonen och blockerade trafiken på E4 i norrgående riktning mellan Stockholm och Uppsala. Strax efter lunch öppnades två av de tre körfälten för trafik igen – lastbilen kunde först bärgas vid 4-tiden på onsdagsmorgonen.

Lastbilen sladdade, välte och drog med sig både en stolpe och några elledningar i fallet. Fyra till fem personbilar kolliderade också och några körde av vägen ner i diket. Olyckshändelsen inträffade på E4 riktning mot Uppsala mellan trafikplatserna Stora Wäsby och Rosersberg.

Enligt polisen fanns inga uppgifter om att någon har skadats i olyckan.

Trafikanter gick på motorvägen

Olyckan hade mycket stor inverkan på trafiken under hela morgonen och förmiddagen.

Köerna ringlade sig långa för att ta sig till Arlanda med både buss och bil. Enligt polisen ska två personer ha lämnat den taxibil de färdats i och börjat promenera längs vägen med sina resväskor i stället.

– Vi uppmanar alla att gå tillbaka till sina bilar eftersom det är farligt att gå ute på vägen, särskilt en Europaväg, sa Mats Eriksson på Stockholmspolisen under tisdagen.

”Välj andra vägar eller färdmedel”

Vid halv tiotiden hade lastbilen delvis flyttats från vägen och strax efter lunch kunde två av tre körfält åter öppnas för trafik, trots att delar av lastbilen ännu låg kvar på vägen.

Uppmaningar om att välja andra vägar eller färdmedel från Stockholm mot Uppsala kvarstod stora delar av tisdagen. Under onsdagsförmiddagen meddelade Trafikverket att hela lastbilen bärgats från platsen vid 4-tiden på onsdagsmorgonen och att trafiken nu flyter på som vanligt.

”Tittköer” under eftermiddagen

Vid halvfyratiden på tisdagseftermiddagen fick en annan lastbil motorhaveri på E4 i norrgående riktning ungefär vid samma plats. Men det stopp i trafiken som uppstod berodde, enligt Trafikverket, inte på det stillastående fordonet utan på att så kallade ”tittköer” uppstod när bilister saktade ner för att kolla på det omkullvälta släpet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.