Foto: SVT/TT

Förslaget om chockhöjning som omvandlades till lönesänkning fick nobben

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen skulle kommunfullmäktige på Lidingö fatta beslut om politikernas löner. Men majoriteten var inte nöjd med förslaget som lagts fram av arvodesberedning. Kommunfullmäktige beslutade istället att frågan ska utredas vidare.

Arvoderingen till kommunpolitikerna på Lidingö stod på dagordningen på kommunfullmäktige på måndagskvällen. Men majoriteten var inte nöjd med förslaget som lagts fram av arvodesberedning och ville istället att frågan skulle utredas vidare.

SVT Nyheter Stockholm har vid flera tillfällen rapporterat om löneförslaget från politikerna på Lidingö om att deras arvoden kraftigt skulle höjas. Det här väckte stor kritik bland lidingöbor.

Politikerlöner på Lidingö

Förslag om sänkning

Politikerna backade senare från förslaget och frågan lades istället över på kommunstyrelsens arvodesberedning, som i sin tur föreslog att politikernas löner skulle sänkas.

På måndagskvällen var det så dags för beslut på kommunfullmäktige. Men majoriteten på Lidingö, bestående av Moderaterna, Lidingöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, var missnöjda med förslaget och beredningens förslag röstades alltså ner.

Återremiss till kommunstyrelsen

Majoriteten menar att arvodesberedningen haft knappt om tid och att man därför inte haft möjlighet att göra en tillräcklig översyn av frågan.

Majoriteten yrkade på kommunfullmäktige på en återremiss till kommunstyrelsen. 30 ledamöter röstade för en återremittering och 19 ledamöter röstade emot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikerlöner på Lidingö

Mer i ämnet