Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

44-årig kvinna skulle vittna mot man – hittades död

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september hittades en död person i skogen nära Arlanda av en svampplockare. Nu bekräftar polisen att det rör sig om en 44-årig kvinna som varit anmäld försvunnen sedan i somras.
Kvinnan skulle i september ha vittnat mot en man som misstänks ha misshandlat henne.

Den döda kroppen hittades lördagen den 29 september i en skogsdunge vid en grusväg i närheten av en parkering på Arlanda.

– Kvinnan är identifierad och det är den 44-åriga kvinna som varit anmäld försvunnen sedan i somras, säger Christer Axling, utredningsledare på avdelningen för grova brott.

Kartlägger kvinnans sista tid i livet

Polisen utreder dödsfallet som mord och kartlägger nu kvinnans sista tid i livet. Det senaste kända livstecknet är när hon sågs utanför en restaurang i Järfälla den 18 augusti.

– Vi behöver hjälp av allmänheten med iakttagelser under sen kväll det datumet, säger Christer Axling.

Polisen är också intresserad av iakttagelser kring fyndplatsen som ligger vid Skobyvägen mellan Arlandaparkeringarna Benstocken och Alfa/Beta.

Misstänker brott

Än så länge vill polisen inte säga något om det finns någon misstänkt eller om man misstänker någon koppling till misshandelsåtalet.

– Jag går inte in på några utredningsdetaljer. Kroppen anträffades förra lördagen så vi är i början av en stor utredning och där behöver vi hjälp av de som kan ha haft intressanta iakttagelser, säger Christer Axling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arlandamord

Mer i ämnet