Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Man begärd häktad för Arlandamord

Publicerad

En man i 50-årsåldern har begärts häktad misstänkt för mord på en 44-årig kvinna som i slutet av september hittades död i ett skogsområde vid långtidsparkeringarna vid Arlanda.

Den 44-åriga kvinnan anmäldes försvunnen i slutet av sommaren. Några dagar senare skulle hon ha vittnat mot en man som misstänks ha misshandlat henne, men mannen som nu begärts häktad har inget med det fallet att göra.

Enligt häktningsframställan har mordet skett på okänd plats i Storstockholmsområdet någon gång mellan den 18 augusti och den 29 september. Mannen begärs häktad som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

Vill ha hjälp av allmänheten

Polisen har tidigare sagt att man nu kartlägger kvinnans sista tid i livet, och att det senaste kända livstecknet är när hon sågs utanför en restaurang i Järfälla den 18 augusti. Hon hittades död den 29 september av en svampplockare i närheten av Skobyvägen mellan långtidsparkeringarna Benstocken och Alfa/Beta.

I onsdags bad polisen om hjälp av allmänheten kring iakttagelser både vid restaurangen i Järfälla och platsen där kvinnan hittades död.

– Vi är i början av en stor utredning och där behöver vi hjälp av de som kan ha haft intressanta iakttagelser, sa Christer Axling, utredningsledare på avdelningen för grova brott, då.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arlandamord

Mer i ämnet