Foto: TT

Lollapalooza i Stockholm ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Lollapalooza skjuts upp till nästa år, meddelar Live Nation. Festivalen skulle ha ägt rum den 26–28 juni på Gärdet i Stockholm och bland andra Pearl Jam, Post Malone, Kendrick Lamar, Ellie Goulding och Camila Cabello var inbokade artister.

Datumet för 2021 års festival är 2 – 4 juli och de som har köpt biljetter till sommarens inställda upplaga kommer att kunna använda dessa nästa år. Det går också att få pengarna tillbaka för redan inköpta biljetter till 2020 års festival.

Tidigare har Live Nation varit hoppfulla om att ändå kunna genomföra Lollapalooza, som förra sommaren lockade 56 000 besökare.

Coronaviruset och kulturen

”Saknar motstycke”

Anna Sjölund, konsert- och festivalchef på Live Nation, säger att det var svårt att föreställa sig att man inte skulle få upprepa succén.

”Vi hade då aldrig kunnat föreställa oss att vi skulle hamna i en situation där vi inte skulle få ge fansen från hela världen den upplevelsen i år igen – men det här är tider som saknar motstycke. Nu måste vi blicka framåt, fokusera på att ta hand om de som behöver det mest, följa råden från våra myndigheter och börja arbeta på 2021 års festival”, säger hon i ett uttalande till TT.

Pearl Jam spelar

Åtminstone ett av årets inbokade band följer med uppställningen till nästa år, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

”Vi kan redan nu meddela att Pearl Jam kan bekräfta att de kommer att spela på Lolla Stockholm 2021. Vi kommer att spendera följande månader med att sätta ihop en ny fantastisk line-up för nästa års festival.”

Beslutet att ställa in festivalen kommer dagar efter att statsepidemiolog Anders Tegnell sagt till TT att det ”ser mörkt ut” för sommarens alla musikfestivaler.

”Att samla väldigt mycket folk från olika delar av landet under de tidiga delarna av sommaren, oddsen är inte jättebra för att det kommer att fungera”, sade han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet