Foto: SVT

Stor internationell musikfestival på Gärdet

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för den internationella storfestivalen Lollapalooza att inta Gärdet i Stockholm. Under tre dagar kommer några av dagens stora artister att uppträda tillsammans med nya namn inom allt från rock till hiphop och elektronisk dansmusik.

Lollapalooza grundades i USA på 90-talet och har sedan dess fått en viss kultstatus. Festivalen har spridit sig över världen, främst i Sydamerika, och Stockholm blir nu den tredje europeiska staden efter Berlin och Paris att arrangera festivalen.

– Stockholm är en stark musikstad. Vi har känt att Stockholm behöver och förtjänar en stor festival på internationell nivå, säger Kristofer Åkesson på Live Nation som arrangerar festivalen. 

Över 50 000 besökare väntas

Under veckan har totalt en och en halv mil staket byggts upp och sju mil kablar har dragits. Allt för att festivalområdet ska vara redo då drygt 50 000 besökare väntas komma till Gärdet.

Internationella artister

På de tre scenerna uppträder bland andra Foo Fighters, Travis Scott och Billie Eilish tillsammans med svenska namn som Lykke Li, Laleh och The Hives. 

– Det finns något för alla. Jag tror att det här kommer att betyda mycket för stockholmarna som älskar musik, säger Kristofer Åkesson.

En festivalbiljett kostar 2 895 kostar kronor för tre dagar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.