Foto: Oscar Properties

Luftfartsverket vill återigen stoppa tornbygget

Uppdaterad
Publicerad
Turerna kring de Norra Tornen i Hagastaden fortsätter. Luftfartsverken menar – återigen – att bygget borde stoppas omedelbart. Det rapporterar tidningen Mitt i.

Luftfartsverket vill att länsstyrelsen upphäver bygglovet och beslutar om inhibition eftersom de anser att Norra tornen kommer att innebära ”mycket långtgående och oåterkalleliga konsekvenser”, eftersom de kan störa ut radarstationen på Bromma flygplats.

Kommer ta några veckor ungefär

– Vi kommer att titta på de skäl som den klagande anför och se om de är tillräckliga, säger Jörgen Warstrand, handläggare på länsstyrelsen till Mitti.

Han säger att han inte vill uttala sig om när beslutet är färdigt.

– Mellan tummen och pekfingret rör det sig om några veckor. Den här typen av yrkanden brukar vi behandla tämligen fort, säger han till tidningen.

Har överklagat tidigare

Bygget av tornen, Innovationen, är redan igång. Men turerna har varit många. Luftfartsverket har vid ett tidigare tillfälle överklagat, kort efter att bygglovet godkändes, men fick nej från Länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer