M: dra tuben till Täby!

Uppdaterad
Publicerad

Huvudpunkterna i Länsstyrelsens förslag på ny länsplan är stora satsningar på kollektiv- och cykeltrafik. Men också önskemål om att dra tunnelbanan till nya Hagastaden. Men finanslandstingsrådet vill dra tuben längre än så.

– Jag har högre ambitioner än så. Fullmäktige beslutar nästa vecka om 30 miljarder kronor för kollektivtrafiken. Det här förslaget är ju en station. Jag vill bygga mer än en station, jag vill bygga till Täby. Jag vill också börja tidigare än om tio år, säger finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M).

Huvudpunkterna i Länsstyrelsens förslag till ny länsplan, som tagits fram på uppdrag av regeringen, är stora satsningar på utbyggd kollektivtrafik och åtgärder för att främja cyklandet. Förslag på statliga satsningar på 8,4 miljarder kronor fram till 2025.

– Det är ungefär 35 000 – 40 000 människor som flyttar till Stockholm varje år. Vi har enorm utmaningar framför oss, säger Länsstyrelsens trafikdirektör Robert Örtegren.

Här kan du ta del av förslaget som nu skickats på remiss. Senast den 4 oktober ska svaret inkommit innan det slutgiltiga förslaget skickas in till regeringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer