Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyresöborna har delade åsikter om dramatiken i kommunen som gjorde att Moderaten Anki Svensson gick miste om makten. Foto: SVT

M-ledaren om politiska dramatiken i Tyresö: ”Det kom som en chock”

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska dramatiken i Tyresö, där ett väntat maktskifte inte blev av för att en Centerpartistisk ledamot bytte sida i sista stund, delar Tyresöborna.

– Jag tycker det är bra att någon visar civilkurage, säger Eva Rehnlund.

– Jag tycker det är synd, jag tycker man borde valt sida tidigare, inte i sista sekund, säger Ylva Petré.

Ett maktskifte stod för dörren i Tyresö förra torsdagen efter att Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet kommit överens om att styra kommunen med hjälp av ett samverkansavtal med Sverigedemokraterna.

Men under sittande kommunfullmäktigemöte valde Raymond Moubé (C) att rösta emot överenskommelsen och istället stödja ett styre lett av Socialdemokraterna.

– Det kom som en chock. Vi i M, KD och C har gått till val på flera gemensamma frågor och så blir det såhär. För väljarna och för politiken i Tyresö så är det här väldigt olyckligt, säger Anki Svensson (M), oppositionsråd.

”Har majoriteten av centerpartisterna bakom mig”

Raymond Moubé (C) menar att han inte gick emot partilinjen utan att han röstade emot de partikamrater i kommunen som ville styra med stöd av SD.

– Eftersom Centerpartiet inte samarbetar med Sverigedemokraterna, så röstade jag bort SD att styra vår kommun,  säger Raymond Moubé (C) till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.