Partiet uppger för SVT att en internutredning inletts mot personen. Foto: Stockholms stad/Yanan Li/TT

M-topp i Stockholm anklagas för sextrakasserier – avgår

Publicerad

En moderat kommunpolitiker avgår efter att ha anklagats för sexuella trakasserier mot flera personer, uppger källor till SVT Nyheter. Moderaternas kanslichef i Stockholms län bekräftar att personen lämnar alla sina uppdrag.
– Personen upplever att förtroendet är skadat, säger Gustaf Drougge.

Politikern har haft förtroendeuppdrag i Stockholms stad och en anställning inom Moderaterna i Stockholms läns landsting.

– Vi kan bekräfta att personen själv har valt att lämna alla sina uppdrag och sin anställning, säger Gustaf Drougge, kanslichef för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Ska ha skett vid MUF-möte

Flera personer anklagar personen för sexuella trakasserier. Händelserna ska bland annat ha skett vid en av Moderata ungdomsförbundets stämmor, enligt källor till SVT Nyheter.

Gustaf Drougge säger att en internutredning har genomförts. Det efter uppgifter som framkommit bland annat ur Facebookgruppen ”I maktens korridorer”, där politiker vittnar om övergrepp och trakasserier.

– Vi ser allvarligt på händelserna och det genomförs just nu inom Moderaterna ett stort arbete för att komma till rätta med det vi som arbetsgivare och politiskt parti har ansvar för.

Ombeds polisanmäla

Moderaterna har varit i kontakt med de personer som anklagat politikern och bett dem polisanmäla händelserna. Politikern nekar till anklagelserna, men väljer alltså ändå självmant att avgå.

– Personen upplever att förtroendet är skadat, säger Gustaf Drougge.

SVT Nyheter har förgäves försökt nå politikern för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet