Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Läsarna tycker till: ”Det här kommer inte minska segregeringen” Visa alla (2)
Visa alla (2)

Majoriteten vill ombilda hyresrätter i elva stadsdelar – läsarna tyckte till

Publicerad

Åsikterna gick isär när stockholmarna tyckte till om den politiska majoritetens plan på att ombilda hyresrätter till bostadsrätter. Läs inläggen nedan.

SVT rapporterade · Majoriteten vill ombilda hyresrätter i elva stadsdelar - vad tycker du?

09.29
Nu öppnar chatten och möjligheten att tycka till i frågan om att ombilda hyresrätter till bostadsrätter i utvalda stadsdelar.
09.35
Varför tror de flesta att man äger en bostadsrätt?? Varför förstår de inte att men går med i en förening?
09.35
Tycker det är mycket bra om man vill utveckla områdena. Fortsätter man bara med hyresrätter blir det bara värre och värre.
09.40
Helt fel väg att gå.. Vad som behövs nu är fler hyresrätter.. Spekulation i bostäder tjänar inte samhället.
09.40
Gerd,

Visst är det så men nog tusan äger man lägenheten i alla fall. Du köper den, säljer den. Du får bygga nästan lite hur du vill i en bostadsrätt och du får t.o.m hyra ut den om du har orsak för det.

Hyresrätten är det sämsta boendet man kan ha. Dyr hyra, låg standard och grannarna bryr sig inte, slänger sopor i trappen, skriker och spelar hög musik utan att tänka på grannarna.
09.44
Problemet är inte att man ombildar hyresrätter - problemet är att man inte säljer de till marknadspris. Vilket innebär att man rear ut gemensamma tillgångar.
09.46
Mycket bra att det här blir möjligt nu. Särskilt för områden som har väldigt många hyresrätter i förhållande till andra boendeformer.
09.48
Tröttsamt med denna högerpolitik som alltid går ut på privatisera och sälja ut gemensamma tillgångar så att några få ska kunna sko sig på de mångas bekostnad. Det stora problemet i Sthlm är att det finns för lite hyreslägenheter eftersom borgarna redan har sålt ut en stor del av beståndet. Tyvärr kommer de inte ge sig förrän varenda hyresrätt är borta och Miljöpartiet röstar glatt ja så länge de får vara med vid köttgrytorna.
09.50
Det viktiga är egentligen inte om gamla hyresrätter blir bostadsrätter, utan om det byggs nya hyresrätter med lägre hyror där ungdomar kan få sitt första boende innan de etablerat sig riktigt på arbetsmarknaden och tjänat ihop till en kontantinsats.
09.50
Dålig ekonomi gör att tillgångarna säljs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer