Tyresös nya koalition, från vänster Ajda Asgari, (MP), Anita Mattsson, (S) kandidat till kommunstyrelsens ordförande, Mats Lindblom (L) vice ordförande kommunstyrelsen. Foto: Christoffer Holmström

Maktskifte i Tyresö – S, L och MP tar över

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet i Tyresö kommer att ta över makten i kommunen, det blev klart på tisdagen. Den nya koalitionen har sagt att de ska prioritera skolan, äldreboenden och miljöarbetet.

– Det är glädjande att vi efter 20 år med Moderaterna kan få till ett blocköverskridande samarbete för att styra Tyresö de kommande fyra åren. Vi har haft en god dialog partierna emellan, där vi har identifierat ett flertal områden där vi är eniga, säger Anita Mattsson (S), kandidat till kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Förhandlingar pågår fortfarande om sakpolitiken och budgeten, men den nya koalitionen är överens om tre områden som de vill satsa på; skolan, äldre och miljön. L, MP och S vill ha en mer likvärdig skola med bland annat fler lärarassistenter, ha fler äldreboenden och träffpunkter för äldre samt skapa ett klimatsmartare Tyresö.

Det nya styret ser enligt de själva som sin huvuduppgift att ha den kommunala ekonomin i balans. De nya samarbetspartierna kommer att presentera sig och sin politik på onsdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.