Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin bor precis i närheten av brottsplatsen – hör vad hon möttes av under torsdagseftermiddagen. Foto: Jens Larsson/SVT

Karin var på plats efter dådet i Mälarhöjden: ”Väldigt ledsen och illa berörd”

Uppdaterad
Publicerad

Efter torsdagens dåd, där en kvinna och ett barn dödades, håller Mälarhöjdens kyrka extra öppet. De förväntar sig många besökare under helgen och erbjuder krisstöd för den som behöver.

– Jag känner mig väldigt ledsen och illa berörd av det som har hänt, säger Karin som besöker kyrkan på fredagsförmiddagen och som bor nära brottsplatsen.

Det var strax efter klockan 14 på torsdagen som polis larmades till en misstänkt misshandel i Mälarhöjden. Området spärrades av och på kvällen meddelade polisen att en kvinna och ett barn har avlidit.

Karin var i närheten av brottsplatsen på torsdagen, hör vad hon möttes av i videon.

Fokus på krisstöd

Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning har aktiverat sin krisledningsstab och arbetar nu med fokus på krisstöd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mälarhöjdens kyrka förväntar sig många besökare under helgen. Foto: Lisa Liljefors/SVT

– Det är en fruktansvärd händelse och det är många som är berörda och uppskakade av det som har hänt, säger Yvonne Kokkola, avdelningschef för social omsorg.

De kommer tillsammans med Svenska kyrkan erbjuda krisstöd i Mälarhöjdens kyrka som håller öppet hela helgen och även på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.