Foto: SVT

Malin hörde skottlossningen: ”Det är jätteläskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter en skottlossning i Nacka och en dramatisk polisinsats är Malin Vestergren som är nyinflyttad i området lite skärrad. Hon berättar i videon hur hon såg poliser och ambulanspersonal springa iväg med en skadad man.

Det var på söndagskvällen som en skottlossning skedde i Sickla i Nacka. Två män hittades skadade, en i en bostad och den andre i en bil.

En annan kvinna som bor i området berättar att hon och hennes kompis hörde skottlossningen.

”Såg två gärningsmän”

– Jag har haft svårt att sova i natt efter det som hände i går. Vi hörde skottlossningen och min kompis såg två gärningsmän som sprang mot bilen. Det känns väldigt läskigt att det kommer så nära inpå, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Kvinnan berättar att hon har folk i sin närhet som har blivit av med närstående på grund av skottlossning.

– Man relaterar till hur de har haft det och vad de har gått igenom. Och jag tänker på personen som skadades här i går och hur det går för den personen, säger kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.