Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har varit hemskt, vi visste inte vad som hände” – hör mamman Dafina Zeka berätta om upplevelsen. Foto: Ellen Pan/SVT

Hon hämtade sina barn i brandhärjade huset: ”Har varit hemskt”

Uppdaterad
Publicerad

En av dem som påverkades av branden i Vasastan i Stockholm är Dafina Zeka. Hennes barn befann sig i en av lägenheterna tillsammans med hennes mamma samt mormor och morfar när branden bröt ut. Själv fick hon reda på vad som hänt när en kompis skickade en video från platsen.

– Det var så hemskt eftersom vi inte visste vad som hände, säger hon.

Det är oklart hur många människor som har fått lämna sina hem efter branden som ledde till en otroligt snabb rökutveckling i byggnaden.

– Vi fick komma upp till barnen som tur var, medan det var avspärrat här. Nu lämnar vi lägenheten med alla som var här, säger hon.

Minst sju personer har skadats, varav fem allvarligt, och har förts till sjukhus med ambulans. Larmet om branden kom vid 14.30-tiden på söndagen och kunde släckas först några timmar senare. Räddningstjänsten fick bryta upp dörrar och söka igenom 40-50 lägenheter för att säkerställa att ingen blivit fast i rökmiljö.

Hur branden startade är ännu oklart, men ett vittne säger till SVT att det ska ha brunnit på bottenplan i byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.