Foto: TT och SVT

Man angripen med machete i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit knivhuggen utomhus i Vasastan i Stockholm. Han har uppgett att han blivit angripen av en okänd man med en större kniv strax efter klockan 07, enligt polisen.

– Vi försöker skapa oss en bild av vad som har hänt, det är bara en timme gammalt, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen.

Ingen är ännu gripen. Nu pågår traditionellt utredningsarbete, förklarar hon. Mannen har förts till sjukhus och vårdas för sina skador. Han är enligt sjukvårdens uppgifter till polisen inte livshotande skadad.

– Vi har hållit ett kort förhör med målsäganden innan han åkte med ambulansen till sjukhuset. En patrull åkte också med dit för att kunna hålla ytterligare förhör.

Offret, med flera blödande skador, hittades av förbipasserande. Enligt uppgifter till Expressen är offret en tidigare morddömd man som nyss släppts från fängelse.

Polisinsats i Vasastan

Polisen fick larmet klockan 07.16.

– Vi har spärrat av platsen och pratar med vittnen. Vi tittar också om det finns övervakningskameror på platsen, säger Eva Nilsson.

Den stora kniven ligger kvar på platsen. Den kommer att undersökas av tekniker.

Knivattacken skedde utanför Matteusskolan. SVT Stockholm har varit i kontakt med skolan där undervisningar har fortgått som vanligt. Foto: Anders Wiklund / TT

Enligt de första uppgifterna är angriparen en man. Polisen vill dock inte gå ut med något signalement på den misstänkte.

– Vi vill inte att vittnen ska färgas. Det är dumt att gå ut med det, vi vill prata med vittnena i lugn och ro.

Polisen har nu inlett en förundersökning som rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.