Foto: Pontus Altin

Man häktad efter överfallsvåldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för en överfallsvåldtäkt mot en minderårig flicka har nu häktats misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Mannen erkänner att han gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn, men nekar till grov våldtäkt.

Det var den 25 april som en flicka i yngre tonåren överfölls utomhus i Länna i Huddinge kommun. Larmet om överfallsvåldtäkten inkom klockan 07.35. Gärningsmannen som överföll flickan hade maskerat sig med en halsduk över stora delar av ansiktet. En förbipasserande person som mötte flickan efter överfallet slog larm till polisen.

På söndagseftermiddagen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet. Under tisdagen häktades han misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Var villkorligt frigiven

Den misstänkte mannen är tidigare dömd för bland annat grov misshandel, efter att ha misshandlat en gravid kvinna med ett metallrör, och sexuellt ofredande. Mannen frigavs från fängelse i början av april och var villkorligt frigiven när våldtäkten i Huddinge ägde rum.

– Det är bland annat därför han nu är häktad eftersom det finns återfallsrisk, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Har erkänt

Åklagaren säger att de har bra bevisning och mannen har dessutom erkänt handlingen, men han erkänner våldtäkt mot barn, inte grov våldtäkt.

– Erkännandet har betydelse, men vi måste ha gedigen bevisning också och det arbetar vi nu intensivt med, säger Maria Franzen.

Åtal ska vara väckt senast 14 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.