Foto: Jonas Ohlin/SVT och TT

Man åtalas för dubbelmord i Kista

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern sköts till döds i en bil i Kista i början av mars. Idag åtalas en 30-årig man misstänkt för dubbelmordet.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter så tillhörde de skjutna männen den kriminella gruppen Lejonen från Hässelby/Vällingby där en av dem ska haft en ledande roll.

Greps i Danmark

De båda männen dödades den 8 mars 2017 när de färdades i en bil i Kista. De satt i bilens framsäten och sköts med tre skott var. Den misstänkte 30-åringen färdades som passagerare i bilens baksäte. Han kunde senare gripas i Danmark och är sedan den 20 mars häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Dubbelmordet i Kista

Åtalet innefattar förutom mord även försök till grov utpressning i februari 2017.

”600 förhör har hållits”

– Polisen har gjort en gedigen och bra utredning där de använt sin arbetsmetod för grova brott. Redan de första dagarna lade de ner stora resurser, vilket ledde till att den nu misstänkte mannen kunde gripas, säger kammaråklagare Alexandra Bittner vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm i ett pressmeddelande.

Nästan 600 förhör har hållits

– Det finns en robust utredning. Det är dels tekniska undersökningar som gjorts, det har också gjorts undersökningar avseende telefoner och annan teknik, och så finns det ett antal förhörspersoner som ska höras, säger Alexandra Bittner till SVT Nyheter Stockholm.

Dubbelmordet i Kista var en i raden av flera våldsdåd i nordvästra Stockholm samma vecka. Dagen före mördades en man och en kvinna i Hallonbergen.

Rättegången startar den 12 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Kista

Mer i ämnet