Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kammaråklagare Ingrid Viklund är nöjd med dagens dom. I videon berättar hon om att det handlade om ett planerat dåd. Foto: Blåljusbilder och Thomas Carlgren

Man åtalas för mord på kvinna och hennes barn i Mälarhöjden

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas i dag för mord på en 43-årig kvinna och hennes 6-årige son samt för grovt barnfridsbrott i Mälarhöjden i slutet av maj.

– Det här är en djupt tragisk händelse för de inblandade och åtalet avser flera mycket allvarliga brott, säger kammaråklagare Ingrid Viklund i ett pressmeddelande.

Den 26 maj hittades en kvinna och en pojke med omfattande skador i anslutning till en villa i Mälarhöjden i södra Stockholm. Båda avled samma dag av sina skador.Nu åtalas en nära släktning till offren. Mannen som nu åtalas för morden greps samma dag och har sedan dess varit frihetsberövad. Han åtalas även för grovt barnfridsbrott.

Mannen är hemmahörande i Uppsala och har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård, för bland annat oprovocerad misshandel.

– Utöver mord har jag åtalat för grovt barnfridsbrott eftersom jag påstår att ett av morden bevittnats av ett närstående barn. Min bedömning är att bevisläget är mycket gott och bygger på en omfattande och robust utredning av brottet, säger kammaråklagare Ingrid Viklund.

Mannen förnekar brott.

Såhär sa kammaråklagaren när mannen häktades:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.