Man häktad för mord och grov våldtäkt i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har under tisdagen häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och grov våldtäkt på en kvinna i Hässelby i helgen. Enligt åklagaren ska den misstänkte och offret haft en relation till varandra.

Det var i lördags som polisen larmades till en adress i Hässelby, västra Stockholm efter larm om sjukdomsfall kopplat till en kvinna i 50-årsåldern.

Väl på plats fattas misstankar att hon utsatts för våld och förs med ambulans till sjukhus. Mannen i 60-årsåldern, som kvinnan har en relation till, grips och anhålls misstänkt för mordförsök.

På måndagskvällen avled kvinnan av sina skador. Mannen har nu häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord och grov våldtäkt.

– Jag kan inte säga så mycket, vi är precis i inledningen i den här utredningen och det kvarstår många utredningsåtgärder innan vi har full koll på händelseförloppet, säger senior åklagare Anna Wennergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.