Man allvarligt skadad i samband med misstänkt skottlossning i Hjulsta. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Man död i skottlossning i Hjulsta

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 18-årsåldern som sköts i Hjulsta i norra Stockholm på tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida.

Sex personer har frihetsberövats efter en stor polisinsats med flera patruller inblandade, där man bland annat stoppat bilar och knackat dörr.

Exakt vilka brottsmisstankar som gäller för de olika personerna är oklart.

– De är gripna i den pågående utredningen angående mord, det är den uppgiften jag har, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Vittnen hörde smällar

Larmet kom strax innan klockan 21 på tisdagskvällen. När polisen kom till platsen låg den skottskadade mannen på marken. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter Stockholm ska sex smällar ha hörts från det skogparti där den skadade mannen hittades. Anhöriga är underrättade.

Under onsdagsförmiddagen meddelade polisen att samtliga sex frihetsberövade har förhörts och fem av dem har anhållits av åklagare. Avspärrningarna vid brottsplatsen är nu hävda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.