Här berättar Niklas Kraft, chef på Polisens sexualbrottsgrupp i Stockholm, om det viktiga tips som ledde fram till gripandet av den misstänkte våldtäktsmannen. Foto: Brottsplats sthlm

Man erkänner överfallsvåldtäkter vid badplatser

Uppdaterad
Publicerad

En man som anhållits misstänkt för två överfallsvåldtäkter har erkänt brotten. Mannen greps i helgen under lugna förhållanden och efter analys gav hans DNA träff på de två brotten i Uppsala och Täby. På tisdagen häktades han.

– Det var efter ett tips från allmänheten som vi kunde gripa mannen som är i 30-årsåldern. Han har själv erkänt, säger Niklas Kraft, gruppchef på sexualbrottsgruppen i Stockholm.

På tisdagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp

Mannen som är hemmahörande i Norrtälje greps i helgen. Misstankarna rör en våldtäkt i Uppsala 2018, där en man överföll och våldtog en kvinna. Två år senare, sommaren 2020, våldtogs en kvinna i närheten av ett friluftsområde i Täby, sedan gärningsmannen överfallit och hotat kvinnan med kniv.

Nyligen gick polisen ut med en så kallad parbonbild på den misstänkte gärningsmannen, en slags fantombild baserad på dna. Det var alltså dock inte denna bild som lett fram till gripandet, säger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.