Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man avled efter att han gick till attack mot polis i Solna under lördagsförmiddagen. En polis skadades lindrigt. Foto: STHLMNEWS

Man död efter polisingripande i Solna

Uppdaterad
Publicerad

En man ska ha gjort utfall mot personer och fordon i Solna på lördagsmorgonen. En polis som ingrep på platsen skadades lindrigt. Senare meddelade polisen att mannen avlidit.

Det var omkring klockan 07.30 som polisen fick larm om den aggressiva mannen. Väl på plats uppstod tumult, vilket ledde till att en polis skadades.

– I samband med ingripandet blev en polisman misshandlad med tillhygge. Den polismannen fick uppsöka sjukvård, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Den misstänkta mannen kollapsade senare och fördes till sjukhus, samtidigt som platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Fick HLR på plats

Polisen meddelade senare att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade och händelsen ska nu utredas av särskilda åklagarkammaren.

– Mannen har jagat någon och skrämt slag på folk. Vi åker till platsen och försöker få kontroll på mannen. Han fick hjärtstopp, HLR påbörjades av polis och räddningstjänst och han dödförklaras senare, berättar Mats Eriksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.