Curts kropp hittades i ett skogsparti längs med Dalarövägen efter att han varit försvunnen i nästan ett halvår. Foto: Polisen

Man gripen efter mordet på 74-åriga Curt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för inblandning i mordet på 74-åriga Curt Sederström, som hittades död i ett skogsparti på väg ut mot Dalarö i somras.

Det har gått snart ett år sen 74-åriga Curt Sederström försvann. Polisen tror att han har förts bort från sitt hem i Enskede, tvingats ut till ett skogsparti längs Dalarövägen och sedan brutalt mördats. Men det skulle ta nästan ett halvår innan kroppen hittades vilket försvårat utredningen.

Polisen har haft en tydlig motivbild och tror att mordet är kopplat till en skuld. Men vem eller vilka som är skyldiga har inte gått att klarlägga och i januari gick de ut med en efterlysning efter vittnen.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Nu har en man i 30-årsåldern gripits skäligen misstänkt för mord.

”Polisen har kommit ett steg närmre i att få klarhet kring varför mannen mördats, men det kan inte uteslutas att flera personer på olika sätt är inblandade i brottet.”, skriver de i ett pressmeddelande.

I januari träffade SVT utredaren Hans Strindlund som berättade mer om mordet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I slutet av mars sker den sista aktiviteten på 74-åriga Curt Sederströms mobiltelefon. Fem månader senare hittas hans kropp av svampplockare. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet