Enligt polisen har mannen kört in i fasader och entréer till totalt 14 företag eller myndigheter i Farsta. Foto: Blåljusbilder

Man gripen efter vansinnesfärd i Farsta – körde in i 14 lokaler

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-års åldern har gripits i en stulen bil efter att ha kört in i ett flertal lokaler i Farsta Centrum. Mannen misstänks också för flera brott som ska ha skett i Upplands Väsby, Tensta, Farsta och Gullmarsplan.

Första larmet om vansinnesfärden kom vid 04-tiden natten mot söndagen.

– Han har kört in i Farsta centrum där flera myndigheter är samlade i samma byggnad. Han har backat in i en polisstation och efter det kört in vid tunnelbanestationen. Det är totalt 14 företag eller myndigheter som han har kört in i, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rånade och misshandlade bilägare

Mannen ska också ha rånat flera personer på deras bilar. Flera målsägande uppges också ha skadats.

– En målsägande i Tensta fick ett knytnävsslag och fördes till sjukhus med skador, säger Ola Österling.

Klockan 05.17 greps mannen på Nynäsvägen i höjd med Gullmarsplan. En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, grov skadegörelse, försök till grovt våld mot tjänsteman samt rån är inledd.

– Nu ska mannen kartläggas och förhöras, så får vi se vad den bakomliggande orsaken till den här turnén är.

Mannen anhölls av åklagare senare under söndagen.

Foto: Blåljusbilder
Foto: Blåljusbilder
Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.