Man gripen med tillhygge utanför skola i Solna

Uppdaterad
Publicerad

En man beväpnad med ett tillhygge har gripits misstänkt för olaga hot utanför en skola i Solna. Skolan stängde in eleverna under händelsen. Mannen är även misstänkt för narkotikabrott.

Polisen larmades klockan 14.22 på tisdagen om att en man hade hotat en vuxen person med ett tillhygge utanför en grundskola i Solna. I ett mejl till vårdnadshavare skriver skolans ledning att det var en förälder till en elev som utsattes för det hotfulla uppträdandet.

Polisen vill inte gå in på detaljer.

– Vi utreder bakgrunden till händelsen just nu och håller förhör med de inblandade. Mer kan vi inte säga av hänsyn till utredningen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Elever hölls inne

Under en tid valde skolan att hålla barnen inne, uppger polisen.

– Det var under tiden vi var där. Inte mer än en halvtimme, säger Anna Westberg.

Eftersom händelsen utspelade sig i närheten av skolbyggnaden kan flera elever ha blivit vittnen.

– Vi kommer att prata med barnen för att se om någon har tagit illa vid sig. Jag har ingen uppgift om avståndet till skolan, men det det var utanför skolan, säger Anna Westberg.

Hon vill inte svara på med vilket tillhygge mannen var beväpnad.

Väktare bevakar entréer

I utskicket till vårdnadshavarna skriver skolledningen att väktare har kallats in till skolan. De ska bevaka varje öppen ingång under resten av veckan, som en trygghetsskapande åtgärd.

Polisen utreder det inträffade som olaga hot och narkotikabrott. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.