Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I mitten av augusti hittas Layth, 14, mördad i ett grönområde i Upplands-Bro. Tidigare har en annan pojke, Mohamed, hittats död utanför Nynäshamn. I videon får du en sammanfattning av vad vi vet om morden. Foto: SVT/Privat

Man häktad för morden på 14-åriga Mohamed och Layth

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av juli i år försvann två 14-åriga pojkar, Mohamed och Layth. Några veckor senare hittas de mördade i två olika skogsområden i Stockholm. Nu häktas en man i 30-års åldern för båda morden.

Morden på de två 14-åriga pojkarna misstänks höra ihop. Tidigare har de utretts parallellt, enligt åklagare Hanna Cardell.

– Nu häktas den första personen misstänkt för båda morden, säger hon.

Den ene pojken, Mohamed, hittades död i Nynäshamn söder om Stockholm i slutet av juli. Mohamed har sedan en tid varit placerad på ett HVB-hem i Nyköping. Men helgen innan mordet var han på besök hos familjen i Nässjö.

Kvarlevorna efter den andre pojken, Layth, hittades i Upplands-Bro norr om huvudstaden i slutet av augusti. Båda pojkarna hade försvunnit från HVB-hem i Nyköping.

”Mannen har kopplingar till gängkriminalitet”

Den häktade mannen misstänks både för morden och för människorov på pojkarna. Han häktas i sin utevaro och misstänks befinna sig utomlands.

– Enligt polisens uppgifter har mannen kopplingar till gängkriminalitet, säger åklagare Hanna Cardell.

Sedan tidigare är tre personer – 15, 17 och 25 år gamla – misstänkta för inblandning i mordet i Upplands-Bro, medan tre andra personer är frihetsberövade i Nynäshamnsärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.