Flera personer skadades efter att ha blivit påsprungna av hästar på Djurgården förra sommaren. Foto: Jonatan Gadelius

Man har avlidit – skadades av skenande hästar

Uppdaterad
Publicerad

En 74-årig man blev svårt skadad efter att ha blivit påsprungen av hästar förra sommaren. Mannen har nyligen avlidit, rapporterar Aftonbladet.

Den 17 juni förra året skadades flera personer efter att ha blivit påsprungna av fem hästar som slet sig från en påle utanför en restaurang på Djurgården.

Hästarna sprang åt olika håll och flera personer skadades av deras framfart. Den 74-årige mannen och en kvinna 70-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Hästar skenade på Djurgården

Mannen fick livshotande- och bestående skador efter händelsen så som frakturer i ansiktet, svåra hjärnskador och söndertrasad mjälte. Den 28 december avled mannen.

Vållande till annans död

SVT:s reporter Susan Ritzén blev vittne till händelsen och beskrev situationen som ”totalt okontrollerad och livsfarlig” eftersom hästarna skenade i hög fart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när hästarna springer förbi SVT. Foto: Jonatan Gadelius

En man i 55-årsåldern står åtalad för framkallande av fara för annan och grovt vållande till kroppsskada. Han nekar till brott.

Enligt åklagaren riskerar hästarnas ägare åtal även för vållande till annans död om det kan fastställas att dödsorsaken berodde på skadan, skriver Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hästar skenade på Djurgården

Mer i ämnet