Polisen har spärrat av en misstänkt brottsplats. Foto: Janne Åkesson / Swepix

17-åring skjuten i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En tonåring hittades under måndagskvällen med en skottskada i buken i ett grönområde i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Pojken är allvarligt skadad, men skadorna ska inte vara livshotande.

Polisen fick larm om händelsen klockan 20.15. En person ringde in och sa att en skadad man hittats utomhus i ett grönområde. Mannen fördes till sjukhus, vaken och talbar, med vad som uppgavs vara skottskada. Senare meddelade polisen att den skadade personen är en pojke i 17-årsåldern.

Flera polispatruller befann sig i Rinkeby för att få mer uppgifter om vad som har hänt.

– Vi pratar med personer som uppehåller sig i området. En patrull är på sjukhuset för att prata med målsäganden när vården tillåter, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på måndagskvällen.

Sökte med helikopter

En helikopter var under en tid uppe i sökandet efter gärningspersoner. Polisen undersökte också Rinkebys tunnelbanestation.

– Vi hade en patrull där nere för att se om vi kunde hitta något avvikande och bad om förbikörning. Tunnelbanan stoppades inte, säger Eva Nilsson.

Polisen spärrade av en misstänkt brottsplats för teknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp. Vid 06-tiden på tisdagmorgonen var fortfarande ingen misstänkt gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.