Stort polispådrag i Nacka. Foto: Björn Lockström/Frilans

Man hittades svårt skadad i bagagelucka i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är anhållna misstänkta för dråpförsök efter att en man hittats allvarligt skadad utomhus i Nacka. Från början greps sex personer men under söndagen släpptes de.

– Det finns inte något skäl att hålla dem frihetsberövade, säger Karin Rosander, informationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

Ambulans larmades vid 15-tiden på lördagen om att en person låg skadad i skogen i Nacka. När räddningspersonalen dirigerades till platsen av fyra män i området upptäcktes en allvarligt skadad person som behövde omedelbar vård. Enligt Aftonbladet misstänker polisen att männen försökt vilseleda vårdpersonalen.

Ett makabert fynd ska ha gjorts i en bil, enligt uppgifter till SVT Nyheter. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man med livshotande skador ha hittats i bagageutrymmet på en bil, något som åklagarmyndigheten bekräftar för SVT Nyheter på söndagskvällen.

– Så har jag förstått det, ja, säger Karin Rosander på Åklagarmyndigheten

Stort polispådrag i villaidyllen

En stund senare skickades polispatrull till sjukhuset som sedan bedömde att platsen i Nacka skulle spärras av.

– En teknisk undersökning har gjorts på den misstänkta brottsplatsen, säger Mats Eriksson.

Sex personer greps misstänkta för delaktighet, men under söndagen släpptes samtliga misstänkta. Förhör har hållits med ytterligare fyra personer under söndagen. Åklagarmyndigheten vill inte säga om det finns någon misstänkt för något brott i dagsläget.

– Utredningen fortsätter.

Daniel Löfgren, utredningsledare på polisen i södra Stockholm, säger till SVT Nyheter på söndagskvällen att den tekniska bevisningen kommer att bli viktig i det här fallet.

– Det är ett väldigt komplicerat ärende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.