Man jagas efter misstänkt överfallsvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En man jagas misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Bromma i Stockholm på fredagen.

Kvinnan var på väg från sitt arbete när mannen gick till attack. Hon pratade i telefon med en person som sedan larmade polisen under tiden som överfallet pågick.

Polisen bekräftar att man rubricerar händelsen som en misstänkt överfallsvåldtäkt.

– Hon har blivit överfallen inne på Ulvsunda industriområde. Hon är omhändertagen och vi letar efter mannen, säger vakthavande polisbefäl Pontus Sandulf.

Kvinnan på sjukhus

Polisen har förhört vittnen och säkrat spår på platsen.

– Det är en okänd gärningsman. Han försvann från platsen och vi har inte lyckats spåra upp honom, men kvinnan var såpass talbar att vi har lite spår att gå efter och flera uppgifter att arbeta med, säger Göran Ström, jourförundersökningsledare vid polisområde Nord i Stockholm.

Är kvinnan allvarligt skadad?

– Hon är förd till sjukhus och mår förstås oerhört dåligt av det. Såvitt jag vet är hon kvar på sjukhus för vård, men de psykiska skadorna ska vara av mer allvarlig sort än de fysiska.

”Teknikerna klara på platsen”

Polisen uppgav under lördagsmorgonen att man avslutat insatsen på platsen men att man under dagen kommer att jobba vidare med spaning. Man har också hållit i vittnesförhör.

Vid 10-tiden på lördagen hade man fortfarande ingen misstänkt för gärningen.

– Vi har varken någon gripen eller misstänkt och teknikerna är klara på platsen, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.