Man knivhuggen i lägenhet – kvinna gripen för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man knivhöggs i en lägenhet i Vällingby, i västra Stockholm, under fredagskvällen. Mannen tog sig själv ut i trapphuset och kunde slå larm. Kort därefter greps en kvinna som nu är misstänkt för mordförsök.

Det var sent på fredagskvällen som en man i 40-årsåldern stapplade ut blodig i trapphuset i ett lägenhetshus i Vällingby. Vid klockan 23.12 hade mannen, som fått skärskador på överkroppen, lyckats slå larm till polisen med hjälp av en person som han träffade i trapphuset.

– Sedan kom vi dit och kunde gripa en misstänkt kvinna. Brottet ska ha skett inne i en lägenhet, säger Mikael Petersson, RLC-befäl vid Stockholspolisen.

Han tillägger att det misstänkta brottet är mordförsök. Även den gripna kvinnan är i 40-årsåldern.

I övrigt är det fortfarande oklart vad som föranlett knivskärningen. Den knivskurne mannen vad vid medvetenade när han fördes till sjukhus.

– Vi har lämnat platsen nu och lägenheten är avspärrad. Teknisk undersökning kommer att inledas under morgonen, säger Mikael Pettersson natten mot lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.