Det pågår en stor en stor sökinsats efter personen. Foto: Lillebil Björkman

Man överbord från kryssningsfärja

Uppdaterad
Publicerad

En man har fallit överbord från en av Tallinks kryssningsfärjor i Stockholms skärgård.

– Vi har en man överbord på Baltic Queen, säger Oscar Breher, kommunikatör hos Tallink Silja, till SVT Nyheter Stockholm.

Händelsen inträffade strax efter klockan 08.00 vid Fursundsleden i närheten av Ljusterö. Fartyget stannade och en stor sökinsats drogs igång för att hitta personen som föll över bord.

–  Det inträffade vid inloppet till Stockholm, säger Oscar Breher.

Skedde nära land

Ett stort antal båtar deltar i sökandet. Enligt sjö- och flygräddningen är förutsättningarna för sökinsatserna gynnsamma. Det är god sikt och svaga vindar i området.

– Dels är det själva Baltic Queen som söker, Kustbevakningen deltar med ett fartyg, Sjöfartsverkets helikopter från basen i Norrtälje är inkallad och sjöräddningssällskapet har tre enheter på plats. Och eftersom det tros ha skett ganska nära land är polisen kontaktad för att söka med hundpatruller, säger Tobias Fälth, presskontakt vid Sjöfartsverket.

– Vi har fått en förfrågan från sjöräddningen att biträda dem, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vid 10.00-tiden uppgav sjöräddningen att kryssningsfartyget Baltic Queen fortsatte resan in till Stockholm.

Sökinsatsen avslutad

Efter fyra timmars sökande, klockan 11.45, lämnades ärendet över till polisen och sökandet avslutades.

– Vi har tyvärr sökt utan framgång, säger Tobias Fälth, presskontakt vid Sjöfartsverket.

Varför slutar ni leta nu?

– Eftersom vi hade en noggrann position om var det inträffade och har sökt utifrån det, så finns det ingen möjlighet att hitta någon vid liv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.