En anställd på Arbetsförmedlningen i Järfalla ska ha träffats av ett skrivbord i ansiktet. Foto: Jessica Gow/TT

Man överföll personal på Arbetsförmedlingen

Publicerad

När två av arbetsförmedlingens anställda i Järfälla träffade en klient förra veckan gick mötet överstyr. Mannen blev missnöjd över handläggningen och gav sig på de anställda som tvingades uppsöka vård.

Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket börjar mannen höja rösten under mötet, varpå han uppmanas att lugna sig. När mannen slår näven hårt i bordet aktiverar en av arbetsförmedlingens anställda överfallslarmet. Mannen välter då skrivbordet, som träffar en av de anställda i ansiktet.

När mannen är på väg att lämna mötet riktar han ett knytnävsslag mot den andra personen från arbetsförmedlingen. Slaget träffar vänster öga och personen börjar blöda. Nu pågår en polisutredning om misshandel mot mannen.

– Det som hände är jättetragiskt. Medarbetarna är tillbaka på jobbet och vi försöker ta hand om dem på bästa sätt. Vi kommer också följa upp hur de mår framöver, det kan sätta sina spår att bli utsatt för en sådan händelse, säger Susanne Wikström, biträdande enhetschef på Arbetsförmedlingen.

Vanligare med hot

Susanne Wikström berättar att det har blivit vanligare med hot men att det fortfarande är ovanligt utifrån det stora antal besök arbetsförmedlingen tar emot.

– Det är mycket ovanligt att någon faktiskt utsätts för våld som i det här fallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer