Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 20-årsåldern är skadad efter att ha skjutits i Haninge centrum. Foto: Blåljusbilder

Man skjuten i Haninge – har förts med ambulanshelikopter till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har skjutits i Haninge centrum strax före klockan 20.30 på onsdagskvällen. Han har förts med ambulanshelikopter till sjukhus. Under natten greps en person, som senare under torsdagsmorgonen anhölls.

Flera personer larmade polisen efter att ha hört skott.  Mannen lyckades själv ta sig från brottsplatsen och hittades av polis i närheten. Mannen var vaken och talbar vid tillfället och skadeläget beskrivs på torsdagsmorgonen som allvarligt skadad men stabilt.

Det är oklart om mannen träffats av ett eller flera skott.

– Vittnesuppgifter pekar på att flera skott har avlossats, men exakt hur många och hur målsäganden har träffats kan jag inte gå in på, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT.

Flera platser i området spärrades av. Vid midnatt var polisens arbete på brottsplatsen färdigt och avspärrningarna hävdes.

En person gripen

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott och under natten har en man gripits misstänkt för brottet och efter föredragning till åklagare anhållits. Under natten har förhör hållits med mannen och ytterligare förhör kommer hållas under dagen.

– Det är ett omfattande utrednings- och underrättelsearbete som kommer pågå under dagen. Det kan handla om att hålla förhör, eventuell dörrknackning och inventera om huruvida videomaterial kan vara till hjälp för utredningen, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.